Prenumerera på diverse saker på Internet—hur gör man?

Att man kan prenumerera på saker så som tidningar, nyheter och reklam rent fysiskt där all material kommer till en på posten är något som många vet är möjligt idag. Att även prenumerera på saker som är baserade på Internet, så som Netflix, ViaPlay och andra streamingtjänster är även detta något många vet är möjligt. Något många inte vet om dock är att det också idag är möjligt att prenumerera på allt som kommer hem till en på posten, på Internet. Det betyder att du inte längre behöver få en massa papper och brev på posten utan istället kan du få det mesta på mejlen, och därefter gå igenom allt snabbt och smidigt. Gillar du något? Gå vidare med det. Är det motsatta sant? Klicka då på en tangent och mejlet är nu borta. Kontrasten mellan detta och att behöva hantera en massa papper är stor och bra kan det vara att veta hur man går till väga för att gå över från fysisk post och dylikt till elektronisk post och prenumerationer.

Att flytta över allt till Internet

Processen för att gå över från fysiska papper och prenumerationer till en Internet-baserad sådan är enkelt. Först och främst behöver man veta vad det är man får på posten och vill flytta över till nätet.

En sidosak att känna till är att man även sparar på aviavgifterna och fakturakostnaderna när man flyttar över allt från fysiskt till elektroniskt, då detta sparar företagen också en massa tid och pappersarbete samt avi-kostnader och fakturautgifter.

När man vet vad det är man prenumererar på och önskar flytta över till nätet—så som eventuella tidningsskrifter och/eller blaskor så besöker man därefter tidningarnas hemsidor. Se om det är möjligt att prenumerera på tjänsten elektroniskt. Om så? Toppen. Kontakta företaget och be dem avsluta den fysiska prenumerationen och be dem att istället, framöver, sköta prenumerationen elektroniskt.

Erbjuder inte företagen en elektronisk prenumerationstjänst? Ingen fara! Idag finns det många plattformar och tjänster som erbjuder möjligheten att prenumerera på diverse skrifter och tidningar via deras tjänst, och inte nödvändigtvis företagens egna tjänster. Exempel på en sådan plattform är denna som är tillgänglig i Danmark: http://dk.abonnement.guide/. Dessa tjänster finns världen över och är inte begränsade till enstaka länder. I Sverige har vi det internationella iTunes för prenumerationer på diverse tidningar och skrifter. Någon gång snart kommer en Sverige-baserad tjänst dyka upp som kommer göra detta väldigt enkelt även här i Sverige—tills vidare dock så kan man använda sig utav internationella tjänster och föra över allt det fysiska till nätet på ett väldigt enkelt och smidigt sätt.

Fördelarna med att gå över till ”molnet” eller nätet

Fördelarna med att flytta över allting från fysiskt till elektroniskt är många. Den största fördelen är att som sagt att man slipper en massa pappersarbete och även aviavgifter och andra dylika avgifter. Den andra fördelen är tiden man sparar på att göra detta. Det tredje som många glömmer är att det gör allting tillgängligt var man än är och inte behöver ta hand om sin post lika ofta. Är du på semester? Ingen fara! Du får ju allt på mejl och tillgång till detta är möjligt världen över. Du behöver inte oroa dig över din post lika ofta, utan får du allt på mejl innebär det att du inte har det på posten, och således innebär färre brev och post att behöva oroa sig över.

Fördelarna med detta är många och nackdelarna är väldigt få. Att sakta men säkert börja flytta över all sin post från fysiskt till elektroniskt är något alla bör börja med så fort som möjligt. Inom något år kommer man att ha all sin post elektroniskt, vilket innebär att man inte längre behöver oroa sig över brev och post utan istället har tillgång till allt var man än befinner sig. Få nackdelar med väldigt många fördelar!